Юбилей

2019/2020 учебна година

На 20.02.2020 г. се проведе състезание по математика „Историята на моето училище през призмата на математика“.
Състезанието се проведе между 6 а и 6 б клас, по повод 145 години от създаването на СУ „Христо Ботев“.

 

2 юни 2015 година – Тържество за честване на 140 – годишния юбилей на училището в град Камено

 

 

Поздравителни адреси по повод 140 години от създаването на училище в град Камено.

 

 

Юбилеен вестник – „Мегаманиаци“

 

 

Програма за честване на 140 – годишния юбилей на училището в град Камено

 22 април – Денят на Земята

На 22 април учениците отбелязаха Денят на Земята с тържество на тема: „1001 причини да обичаме Земята“, което завърши с изпращане на балони с еко – послания. Учениците от клуб „Екология“ засадиха билки за обогатяване на училищното биоразнообразие.

Състезание „Компютърна грамотност“

На 16.04.2015 година се проведе състезание по „Компютърна грамотност“. В него участваха всички ученици от 6 клас. Състезанието се проведе в два етапа. В първи етап учениците записваха текст на програмата MS Word, а във втори етап създаваха презентация на тема „Нашето училище“. Учениците класирали се на първо, второ и трето място получиха награди.

 

На 05.04.2015 година вокалната група към СОУ „Христо Ботев“ с ръководител Георги Димитров участва в празника на Лазарските игри и песни „Отворете чемшир порти Лазаре“ в град Камено.

 

Математическо състезание

На 30.03 2015год. се проведе празник на математиката, който тази година беше посветен на 140-годишнината на нашето училище.  Целта бе да се популяризира математиката, да се поощри интереса на учениците и да се  покаже, че математиката е не само полезна и необходима, а и забавна. В празника взеха участие учениците от VІа и VІб клас, между които се проведе състезание. Двата отбора бяха напълно равностойни и само с 1 точка разлика победител стана отборът на VІб клас. Публиката не беше пасивен участник. За нея  беше подготвена кръстословица с математически въпроси.  Всички участници получиха награди.

 

„Водата извор на живот“

         По инициатива на клуб „Екология“ на 21.03.2015 г. се отбеляза Световният ден на водата.В проведения час на класа учениците изгледаха видео материал, свързан с празника, в който освенпрезентация на тема „Водата – извор на живот“ имаше и филми за водите на България. На предварително поставено табло по темата беше обявен конкурс за идеи на тема: „Разумно използване на водата“.Всеки клас отрази своите идеи и послания върху шаблон водна капка. Те бяха разгледани и оценени отжури. Директорката на училището награди победителят 5 а клас с класен ръководител Даниела Кадиева.

Оставете коментар