Архив за май, 2019

Изложба-конкурс „От атома до Космоса“

Написано от СОУ Христо Ботев. Публикувано в Новини

Клубовете по Биология и здравно образование и Физика и астрономия организираха изложба – конкурс „От атома до Космоса“, в която голяма част от учениците взеха участие с модели, макети и апликации. На събитието присъстваха г-жа Таня Колева – Старши експерт по природни науки към РУО гр. Бургас и г-жа Стоянка Желева – Председател на Обществения съвет към СУ „Христо Ботев“. Разгледани бяха над 50 експоната и най – добрите бяха наградени. На всички участници в изложбата бяха връчени грамоти.

„Приятели с водата“

Написано от СОУ Христо Ботев. Публикувано в Новини

Учениците от IIа,  IIIа  IVа клас участваха в програма „Приятели с водата“ осъществена заедно с Водноспасителна служба към Български червен кръст. Посланието на програмата е „Безопасност“. Обучението завърши със забавни игри, свързани с основните изучени правила за водна безопасност.

Денят на Европа

Написано от СОУ Христо Ботев. Публикувано в Новини

В часовете по чужди езици учениците от VI клас отбелязаха 9 май – Денят на Европа. Беше представена презентация. Учениците се включиха във викторина и интерактивна игра на тема: „Какво знаем за Европейския съюз“.

Посещение в Бюро по труда

Написано от СОУ Христо Ботев. Публикувано в Новини

Ученици от клуб Гражданско образование на посещение в Бюро по труда, гр. Камено, където се запознаха с реда и документите за записване на трудовата борса и програмите за квалификация, които предлагат.