Архив за октомври, 2017

Национална седмица на четенето

Написано от СОУ Христо Ботев. Публикувано в Новини

От 23.10.2017 до 27.10.2017 г. СУ „Христо Ботев“ се присъедини към Националната седмица на четенето. Това включваше различни дейности. Учениците от 2 а клас изработиха книжки. Третокласниците бяха на гости на най – малките ученици  и четоха приказки. В четвърти клас изработваха лапбук и комикси по изучаван текст. Учениците от 5 клас представяха съчинени легенди или митове. В 6 клас учениците изготвиха проекти на тема: „Моята любима книжка“. Седмокласниците писаха стихотворения и приказки. 8 и 9 клас направиха презентации на тема: „Античност“

 

Среща-разговор

Написано от СОУ Христо Ботев. Публикувано в Новини

Учениците от IV до VII клас в СУ ,,Христо Ботев“ взеха участие в първия етап от кампанията на МКБППМН и Комисията за защита от дискриминацията. Те участваха в среща-разговор ,,За различността, против дискриминацията“, водена от Ирина Иванова – регионален представител на КЗД.

Благотворителен базар

Написано от СОУ Христо Ботев. Публикувано в Новини

Учениците от СУ ,,Христо Ботев“ и техните учители се включиха с огромен ентусиазъм в благотворителния базар ,, Да помогнем на Божидар“ на 14. 10. 2017 г. За 14 дни те  изработиха невероятни картички, маски, ръчно рисувани тениски и чанти, украса, декупажни бутилки и картини, които с удоволствие предоставиха за благородната кауза.